sreda, 5. marec 2014

Ničelna toleranca

A ti še tečeš?
vsak ta drug, ki me sreča

Uh, ja, drugi teden se je začel. Tek 1. vaje se podaljša na 2 minuti in spet sem si rekel "lako čemo". In se spet ugriznil v jezik. Kar ni nič čudnega: jezik mi je visel iz ust skoraj do kolen, ko je končno prišel tisti del s hojo. Pa dobro, no, a nisem jaz njega dni pretekel 180 x 2 minuti skupaj, brez vmesne hoje? 180-krat ne pa 11-krat s hojo vmes! Čisto resno, noge so me bolele, sapo sem imel ko lokomotiva, komaj sem čakal zadnje sekunde (in spet vedno 10 sekund prezgodaj začudeno pogledoval na uro, zakaj ne piska) in - vsaj nekaj - spet bil prav prešerno razpoložen, da se nisem pustil slabemu počutju ponoči in "naletavanju" dežja, kot je dan prej vztrajno ponavljal spiker radia Radio 1. Upam, da me bo tako vsakršno zavračanje izgovorov za prestavljanje vaj držalo vsaj še tja do 14. julija. 

Pa, oh, tole moram napisat, kot da sem se komaj sedajle čisto slučajno spomnil, torej: pa, aja, saj res, tempo sem imel boljši kot prvo vajo prejšni teden. Pa ne mi sedaj takoj težit s tem, da je bilo itak več teka in manj hoje. 

Še v nečem se ponavlja zgodovina: spet sem ves zmeden glede superg. Naj si nadenem na noge katerokoli čudo me na koncu nekaj ščipa. Bomo videli, zaenkrat še eksperimentiram, morda bom pa na koncu res nekako tako kot Mravlje, ki je superge spredaj kar odrezal?

Kakorkoli že, v četrtek me čaka 2. vaja drugega tedna, ki je, pha!, spet z minutko teka, tako da tisto bomo pa menda že. Mala malca. 

Pa da vidmo.

10 komentarjev:

  1. Abebe Bikila je tekel bos....

    OdgovoriIzbriši
  2. Vem samo takrat to še ni bilo moderno in IN.

    OdgovoriIzbriši
  3. Ah, se je že začel primerjat z Mravljetom... To sploh ni slabo, samo da bo motivacija!

    Superge pa pust na mir. Najbrž jih imaš ravno toliko kot treningov do julija. ;)

    OdgovoriIzbriši
  4. Kdo se primerja z Mravljetom? Daleč od tega. Jaz se primerjam z Abebe Bikila...

    OdgovoriIzbriši
  5. Pa ti to čisto resno? Super, bomo imel vsaj kaj za brat :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Najboljši tempo: 3:39 min/km... pa ne ti nas farbat...zdaj pa vidim,da nas samo na limance lepiš!

    OdgovoriIzbriši
  7. Rajko, saj menda veš, kako pride do teh vrednosti na garminu. Do takega tempa seveda ne pridem niti s prostim padom skupaj s Felixom z roba atmosfere.

    OdgovoriIzbriši