ponedeljek, 16. maj 2011

Matraton

Glede na to, da me od Radencev loči samo še 5 dni, ali kot smo včasih rekli "še petkrat gremo spat", so se začele dogajati stvari. Da se niso začele dogajati še bolj intezivno je posledica nekega občutka, da so Radenci "še daleč", zares vsekalo pa bo verjetno sedaj, ko sem preštel spance.

Kot prvo se mi je vcepila neka ideja, da tako slabo kot ta trenutek pa nisem bil pripravljen vse od sedmega tedna trinajstedenskega programa teka in hoje. Kar je sicer res, ampak čisto nobene potrebe ni, da se tega tako intezivno zavedam. Intezivno pa si sugeriram vse skup samo zato, da bom lahko, keh keh, uh, klinc, po prvem krogu častno odklopil in odstopil in oh, pač ni šlo več, veste, premalo sem treniral. Da pa ne bi slučajno ostal samo pri sugeriranju potem tudi zares manj treniram. Evo, od prejšnega torka, torej cel teden, sem si vzel počitek. V četrtek, ko naj bi bil en trening smo imeli fešto s ploščo mešanega mesa na žaru (!), v soboto smo imeli betonsko veselico, v nedeljo pa je tako ali tako padal dež. Takole gre torej, pet spancev pred mojim prvim pravim maratonom.

No, za vsak slučaj imam na zalogi še nekaj reči. Ravnokar, na primer, me je začelo nekaj trgati v spodnji čeljusti tam spodaj za modrostnim zobom. Kdo ve, če se bo uspelo razviti v kakšno pošteno vnetje. Nekako bolj pri srcu mi je varjanta, ki mi je na misel prišla med branjem poročila z Vogauskega 12 urnega teka. Ni bilo pet minut, pa sem že smrkal. Nekoliko manj pri srcu mi je neka nedoločna bolečina v levem kolenu in desni stegnenici. Aja, skoraj bi pozabil na strašaaaanski muskelfiber od že prej omenjene betonske veselice in gonjenja šajtrge navkreber. Za vsak slučaj se mi zdi tudi, da me spet nekaj seka tudi v križu.

Takole, vidite, pač ne morem nič obljubit, niti kaj bolj natančno planirat in napovedovat. Nekako okvirno sem si določil čas, ki ga bom dosegel če be ne bo pobralo že v prvem krogu in ne bom imel vnetja čeljusti, prehlada in/ali lumbaga, če se ne bodo vrnile stare bolečine v kolenu in stegnenici (saj se spomnete ketne?) in če bo v petih nočeh izzvenel še muskelfiber. Skratka, če se vse srečno konča bom maraton končal v 4 urah, 52 minutah in 48 sekundah (+/- 7 minut in 10 sekund).

Se javim!

15 komentarjev:

  1. Za spodoben rezultat čist premal jamraš.
    Še dva posta po najmanj 30 vrstic jokanja,
    pol pa bo :-)

    OdgovoriIzbriši
  2. Bi bilo čudno,če bi napisal, kako si super pripravljen, tako pa smo že navajeni,da malo pojamraš, tako da se sedaj ni bati, da ti ne bi uspelo, pod petimi urami seveda ;)

    pridemo navijat!!!

    OdgovoriIzbriši
  3. Na jebenti, sedaj pa mam. Čist noben več me ne jemlje resno.

    OdgovoriIzbriši
  4. Jaz te jemljem povsem resno in ti od srca želim uspešen nastop v Radencih!

    OdgovoriIzbriši
  5. Classix, thx, takle mamo.

    piskec, a to je kao spodbuda al sam prcanje?

    OdgovoriIzbriši
  6. Ah, spodbuda v obliki prcanja, jasno! To bi pa že lahko vedel...

    OdgovoriIzbriši
  7. Mater jaz bi bil sedaj že fejst nervozern ;)

    OdgovoriIzbriši
  8. Trenutno sta v ožjem izboru hrbet (lumbago) in viroza. Mislim, da se bom odločil kar za hrbet.

    OdgovoriIzbriši
  9. Ma do štarta se boš že odločil ;)

    OdgovoriIzbriši
  10. Avtor je odstranil ta komentar.

    OdgovoriIzbriši
  11. evo greeemo!
    Jutri pa zares.

    Se vidimo na cilju!

    OdgovoriIzbriši
  12. Si pozabil, da je v Radencih vroče, prevrooočeeee!!!! in drugih izgovorov sploh ne rabiš iskat :)...je blo pa lušten, pa obljubil si, da bo v drugem krogu še bolj...no saj je blo, eni so tekli, drugi smo pa v travi sedeli, hehe

    OdgovoriIzbriši
  13. Eh, vsaj pod drevesom je bilo lušno.

    OdgovoriIzbriši
  14. https://picasaweb.google.com/lh/photo/feGs6umQEbODRVAWO0J8Cx8nOA9rNzGOAGbXFdpa1dU?feat=directlink

    OdgovoriIzbriši