ponedeljek, 15. april 2013

Za Radence spet bom doma.


In potem problem,
sama pamet namesto srca.
Le o tem,
kaj se kupi, kaj proda. 
T. Trop, I. Melanšek, T. Marinšek - Tabu 

Res je. Na letošnje Radence ne grem. Treba je kar na začetku povedati da ne gre za odpoved v sklopu "joj, letos pa nisem pripravljen". V ta koš, namreč zimsko spanje, sodi odpoved sodelovanja na, recimo, malem kraškem maratonu ali pa na formaratonu v Tivoliju. Odpoved radencev pa se je zakuhala že davno tega, mislim da še lani (jep, skoraj na novega leta dan) ko so sporočili, da skrajšujejo limit prvega kroga. Takrat še nisem vedel, da za veliki maraton tako ali tako sploh ne bom pripravljen, se mi je pa takrat sicer moj priljubljeni tek takoj močno odtujil. Ne gre za to, da jih ne bi razumel, vse mi je jasno, sprejemam pojasnilo, razumsko je vse v redu, samo s srcem ne gre skupaj. Kaj šele s tremi. Radenci so mi dali pogum za poskus maratona ravno zaradi svojega gesla - vsak je zmagovalec. Tisti zadnji, čisto čisto zadnji so bili največkrat najsrečneši tekmovalci. Tudi sam sem šel na tek malo bolj neobremenjen, češ, saj ni važno vsak je zmagovalec. Kot sem razumel naj bi celo področje dihalo skupaj z maratonom, vedno sem naletel na prijazne navijače, tudi v drugem krogu.

Sedaj pa to ni več to. Če tudi podaljšajo  rok nazaj ne bo več to. Meni je jako zoprno če sem komu v napoto. Na Logarski recimo mi je bilo v uteho, da imajo na cilju itak še fešto vseh tistih 6, 7 ur ko so bili zmagovalci že davno v cilju, jaz pa sem se še vlekel tam v klanec. Na nočni 10ki je pa ob "metli" itak cela fešta, tako da mi je skoraj žal da nikdar nisem bil zadnji (evo, letos je šansa). Radenci pa... Odkar so povredali in pojasnili svoje bi bil občutek v drugem krogu slab. V vsakem pogledu bi videl zavijanje z očmi (kaj se pa ta tle vleče, jebenti) vsak postanek na okrepčevalnici bi bil v nadlego. Najbrž je prav, da tule povdarim da gre za MOJO projekcijo in ne resnična zavijanja z očmi. Pa vseeno. Čar je izginil, niti polmaraton ali desetka ne vlečeta več. Škoda.

Lahko je pa seveda vse skup samo izgovor.   

7 komentarjev:

  1. Rado ni izgovor.Sami tekači smo dovolili, da se iz nas dela kar oni hočejo. Če samo pogledamo startnine. Šle so v nebo. Ker so oni tako hoteli. NE MI! Jim bomo kdaj vrnili? NE. Ker ne znamo. Pa bi lahko. Samo preveč nas je, ki se hočemo pojaviti na teh tekih. Moji so se zelo skrčili in se še mogoče bodo. Sežana,tek trojk,Škofjeloška nočna 10ka,tek po Zagorski dolini,Erotova TF 10ka in pa mogoče še LJ maraton. In to je to z moje strani.Pa sem svoje dni bil na veliko tekov.

    OdgovoriIzbriši
  2. pajo, tudi to, kar praviš. Moj seznam je letos še krajši. blejska nočna 10ka, sladkih6 in morda še ljubljanski maraton, to je to.

    OdgovoriIzbriši
  3. Odličen izgovor, nimaš kaj ;)

    Sicer pa je moj seznam za letos čisto prazen, če odštejem Radence kjer bova z Marjetko poskušala odteči 10tko. Bi rekel vsaj nekaj...



    OdgovoriIzbriši
  4. Meni se je pa organizator Sladkih6 najbolj zameril. Pazi to! Ne dovoli nam teč po cesti, višincev, ki jih pridelamo s skakanjem na pločnike pa ne prinznava. Ja pa ja. Višek nesramnosti ;)

    OdgovoriIzbriši
  5. In da ne govorimo o tem, kako se je tisti pločnik iz kroga v krog višal...

    OdgovoriIzbriši
  6. O, Rado, te povsem razumem... Precej debelo kožo imamo mi, ki smo večkrat pri ta zadnjih.

    Jaz sem s tem itak že nehal. Bolj so mi pri srcu kake domače, v ozkem krogu narejene zadevščine! Tudi takih se lahko nabere in takim dajem absolutno prednost.

    OdgovoriIzbriši
  7. Organizatorji Sladkih6 so se odločili, da bodo letos priznali tudi višince, ki jih tekači pridelajo na pločnikih okoli Sladkega Vrha. Za nagrado morajo tekmovalci naslednje leto prinesti s seboj toliko kg peciva ;)

    OdgovoriIzbriši