sobota, 20. avgust 2011

Več stvari.

A je res že več kot mesec dni od zadnje objave? Pa saj ne more biti. Po temle zadnjem zapisu najbrž zgleda kot da sem kar nekam poniknil ampak ni čisto tako. Kar poglejte.

Dolenjček.
Dokončno in tudi uradno sem se preselil na Boršt. Čedalje pogosteje sem namreč zbežal tja med moje kuclje, v sredino bele komunikacijske in vodovodne lise. Kar je imelo kar nekaj posledic. Prva in najbolj očitna je ta, da je PST zamenjala proga Borških 10000. Po eni strani fino, po drugi pa kar naporno. Imam pa vsaj izgovor, zakaj nikakor ne tečem vsaj malo teku primerno hitro. Druga posledica je, da je težko ujeti čas in kaj napisat na blog, ker mi tam gori lovi samo osnovni GPRS signal, pa še to bolj slab, o kaki 3G povezavi ni govora. Je pa res, da je taka zaostalost imela eno pozitivno posledico: skupaj s še petimi sosednjimi občinami smo bili izbrani na natečaju za izgradnjo optičnega omrežja s pomočjo sredstev EU za razvoj podeželja. Kar pomeni, da bomo imeli prej optiko kot vodovod.

Ananas
Preko Ajde sem spoznal tudi ustvarjalca spletne nadaljevanke Dan ljubezni (pravkar so jo dali na DVD, ki se dobi na http://www.partis.si/torrent/podrobno/181938). Krasni fantje, veliko energije in ustvarjalnosti imajo, kar je danes prav vrednota. Ko so za snemanje reklame potrebovali enega "ta starega" sem bil prav vesel, da sem lahko vskočil in tako sem postal zvezda reklame, ki se vrti na TV3. Lušna izkušnja, prav zabavno je bilo.

Krtinski poziv izsvet posvet
Še eno lepo popoldne med srčnimi, je pa bil hec, kako so me proglasili za špilferderberja, ker sem v Krtino kar pritekel naravnost iz Šiške. Če bi opravil trening lepo prej (ali kasneje), se preoblekel in prišel na Krtinski posvet bi bilo vse v redu. Ker sem pa trening spremenil v pot, je bilo pa zanimivo. Še bolj zanimivo pa je, da bi bilo še najbolje zamolčati razdaljo. Če vam rečem, da sem razdaljo med Ljubljano in Krtino pretekel v dveh urah in pol se sliši še kar imenitno. Če vam povem, da se je komaj nabrala razdalja enega polmaratona je pa vse skup bolj bogo. Ampak kot rečeno, ker je počutje izvrstno me tudi počasen tempo ne moti.
Sam posvet pa je bil prav res zabaven. Vmes smo si celo ogledali kraško jamo in jamarski muzej v bližnji okolici, na sploh pa jedli, ležali in čvekali. Pa še pasalo je!

Trening
Sem že povedal, da mi gre zadnje čase bolj počasi? No, zadnje čase mi gre tek bolj počasi. Sem pa zato ukinil neprestane deset+ kilometrske teke in vadbe razdelil na dva kratka, enega povprečnega in enega dolgega na teden, + počitek vsak četrti teden. Tak način mi kar ustreza. Pa čeprav je povprečni tempo meseca julija padel na 7:09, ta mesec pa se vrti okoli 7:00. Tudi prav.

Boršt
Letos pa je narava obrodila, da je veselje. Krompir, fižol, paradižnik, solata, kumarice, buče, paprike, gobe, vsega je zdravega in v obilju. Pravi užitek.

7 komentarjev:

  1. No, končo se ve, da si tisti iz reklame ti. Ker sva se midva doma skoraj skregala ali si ali nisi ti... In na koncu ugotovila, da imaš mogoče dvojčka...
    :-D

    OdgovoriIzbriši
  2. hehe, saj si res nisem podoben. V kravati me namreč zlepa ne vidiš.

    OdgovoriIzbriši
  3. Dolenjček pravi? Dobra odločitev. Upam, da ti zima ne bo delal preveč težav.
    lp

    OdgovoriIzbriši
  4. luškano. a pa si samo v tej reklami, se mi zdi, da sm te vidla še v eni drugi? :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Strečkoti glede kabla...
    Men je tudi pustu stric štromar prazno cev za napeljat optiko...to ti samo pove, da sem neuničljivi optimist...hehe. Ampak vodovod pa imamo. Tudi če so po tri hiše na eno cev ;-)
    Mi dolenjčki smo ta bul. Ranku.

    OdgovoriIzbriši
  6. Ah, to pa zato, ker spadaš pod Šmartno pri litiji, ne pa pod manj razvite občine, kot je recimo Trebnje:)

    OdgovoriIzbriši