petek, 4. april 2014

Nazaj v stare vode

Bzzzzzz-trli! Pospesite!
Bz-bz-bz-pi! Ste v zelenem obmocju.
Bzzzzzz-trli! Pospesite!

Garmin 310 XT (Vadba "Slow jog").

No, končno. Za mano je prva tretjina the Programa in čas je za kratek rezime. 

So plusi in je prostor za izboljšave. Plus je definitivno ta, da sem ponovno začel. Hkrati je tu še veliko prostora za "impruvment" s katerim se kaže spoprijeti v prihodnosti, namreč: začel že začel, ampak redno pa tole ravno ni bilo. Tako sem gladko spustil in kasneje začel še enkrat 3. teden, pa tudi lukenj sem naredil že toliko, da se je 1. vadba v tednu premaknila s torka že na četrtek. To sigurno ni v redu. Če je pravilo rednost, vstrajnost in počitek to pomeni, da morajo biti te tri stvari v ravnovesju. Čim eno reč odstraniš ali preobremeniš se vse skup prekucne.

Druga reč je  - kako bi temu rekel, zagnanost. Ko sem minute teka in minute hoje dal posebej vsake na svoj kupček se je pokazala čudna reč: medtem, ko mi tempo hoje nekako ostaja enak se tempo teka drastično zvišuje. Jezi me predvsem to, da gre za očitno lenobo ne pa daljšanje minut teka. Sploh zadnje tri vaje so pod kritiko. Ena od idej ob ponovnem začetku je bila ta, da bi poskušal držati tempo teka nekje konstantno dobrega vse do tistih 30 - 1 - 30 vaj. 



To je torej to za danes. Začel sem peti teden, spet ne preveč dobro, če sem pošten, ampak evo, se bom bolj potrudil. Vsaj upam.

12 komentarjev:

  1. Avtor je odstranil ta komentar.

    OdgovoriIzbriši
  2. Preveč gledaš tele razpredelnici. pa saj nisi in niti ne misliš postati profič. Vrži vse to vstran in začni laufat. S srcem in ne z glavo. Srčni smo pač znani po tem ;)

    OdgovoriIzbriši
  3. E, pa ja. Smo poskusli s srcem pa ne gre. Saj si menda bral tale blog?

    OdgovoriIzbriši
  4. Če ne gre s srcem pol pa prični z glavo. Torej sistematično prični delati tudi na hitrosti. Zadaj si ciljni tempo in ga tudi odteči, tudi če se ti ne da.

    Tudi meni,danes nekako ni bilo, pa sem vseeno opravil z 10 km tekom. Ciljni tempo 6:00, na koncu je ura pokazala 5:43. Saj ti pravim,samo sistematično se je treba lotiti zadeve ;)

    OdgovoriIzbriši
  5. Ajaaaaaaa. :)
    Pač v tem je fora? zadaš si ciljni tempo in ga odtečeš?
    Tudi če si ti ne da?
    In zakaj si čakal sedem let da mi to poveš?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Predvsem za to, ker sem čakal,da boš sam ugotovil :)

      Izbriši
  6. Zoprno, poznam ta občutek. In potem se vedno večkrat ustavljaš, dokler na koncu samo še reeeeedko tečeš. In si zadovoljen. Seveda pa si potem jezen, ker si zadovoljen in ne bi smel bit. In tako naprej, srce, glava... :)

    OdgovoriIzbriši
  7. ... in potem jamraš, se kujaš, pa na drevo pa vse razpredelnice s sabo.... čak, zakaj pa pišem v tretji osebi?

    OdgovoriIzbriši
  8. Vidim,da je pomagalo. Včerajšnji tempo je bil pod sedem!

    OdgovoriIzbriši
  9. No, ciljni je bil pod 6... ;)

    OdgovoriIzbriši
  10. No vidiš, to ti pravim. Tvoji cilji so prenizko postavljeni! ;)

    OdgovoriIzbriši