četrtek, 27. februar 2014

Kako sem vstal s kavča in šel teč

23-1-2007 
1. teden, 
prva vaja, 
1 minuta teka, 2 minuti hoje, 
12ponovitev 

Tokrat je bilo lažje. Veliko lažje. Ali je smisel za odločitve kaj manj preklet, kot je bil tistega torka ne vem. Vsekakor je bilo vreme veliko lepše in ni mi bilo treba čakati na mrak, da me ne bi "vsi gledali". 

Tudi predpriprave so bile veliko lažje, pravzaprav jih ni bilo. Vse je bilo že pripravljeno, samo uro sem moral pravočasno napolniti in vnesti program teka. Oh, ko smo že pri uri, sedaj lahko mirne duše rečem, da mi je samo žal, da nisem že takoj prvi dan kupil kako takšno ali podobno tehnološko čudo. Hočem reči, kakšne kolobocije sem si takrat izmišljeval, da sem uspel šteti in meriti tiste minute in metre. Tale pa prijazno neopazno čemi na roki in natančno 5 sekund pred spremembo nežno zažgoli, češ, lej, še dvakrat, trikrat zapiskam pa začneš hoditi. No, ali pa teči, kakorkoli. 

Kar se ostalega tiče pa ni kaj dosti za povedat. Zanimivo je, da je bil skupni tempo hoje in teka višji kot marsikateri tek zadnje čase, naredil sem nekaj metrov več kot v istem času takrat pa tudi utrujen nisem bil pretirano. Edino kar sem bil malo razočaran je ta bolečina čez celo nogo, ki se je pojavila kljub veliko manjšem naporu in sedaj že večmesečnem počitku. 

Naslednjič me čakajo tri ponovitve manj, tako da kakšne posebne treme nimam. Wega se je vrnil tako na blog kot na splet in spet je dobri stari Wega z obsesivno shizopresijo. In naj bo tako.

Kumi čakam četrtka... oh, pa saj to je danes!

6 komentarjev:

  1. In kje so zdaj zapisi za vsak trening, a? Ajde, brez lenarjenja!

    OdgovoriIzbriši
  2. Vsak tvoj tempo vsakega km hočemo vedet!

    OdgovoriIzbriši
  3. V preglednici (<--- link v kolofonu) in na Garmin Connectu je vse, še višinska razlika, temparatura, HR, lunina mena, holesterol, presejalni test, ocena po Apgarjevi lestvici in še nekatere manj pomembne spremljevalne okoliščine.

    OdgovoriIzbriši
  4. Me prav res zanima, katere so tiste "manj" pomembne. :)))

    Tam so samo številke, tam pogledamo vsake toliko časa, če res kaj delaš. Ampak kilometre hočemo pa opisane, ne samo v suhoparnih številkah. Saj veš, da nič ne pomenijo... včasih letiš ko strela pa niti sam ne veš zakaj. To se v preglednici ne vidi!

    OdgovoriIzbriši
  5. Evo ob strani še manj pomembne...

    OdgovoriIzbriši