četrtek, 2. maj 2013

Krivda


Kuža pazi, z repkom miga, 
vstane, leže, tačko da.


Pa se je zgodilo. Vedel sem, da se bo pa sem kar čakal. Tek, priprava na Napad na Dolenjsko se je za Samota končala predčasno: spet seveda tisti pes. Ni me bilo poleg ampak, ko je prišepal dol k nam, zbranim na dvorišču in pokazal, kaj se je zgodilo me je preplavila groza. Kasneje so pri zdravniku našteli kar pet ugrizov. 

Zelo sem slabe volje.


11 komentarjev:

  1. Aaaa, zdaj pa bo počasi dovolj tega cucka in njegovih gospodarjev!

    OdgovoriIzbriši
  2. Ampak, kako pa kaj Samo? Bo imelo kake posledice?

    OdgovoriIzbriši
  3. Samo ni ponovil moje napake in je takoj poklical policijo. V bistvu so ga policaji ob zmerjanju te zmešane babnice spraševali ali naj napišejo še ovadbo JRM in žaljenja (ker ga je vmes zmerjala da ji je vlamljal v vikend (!) "prokleta piandura dolenjska" in podobno. Prijavo so podali tudi pri zdravniku. Kako bo pa s Samotom pa ne vem. So ga cepili proti tetanusu, dokazov da je bil pes cepljen proti steklini pa ni.

    OdgovoriIzbriši
  4. Ojej, pravo sranje. Res mi je žal za Samota, ker verjamem,da se je pridno pripralvjal za tek "svojega življenja".

    Sem pa prepričan, da je sedaj treba narediti konec temu psu oz. lastnici.Idealna prilika, z dobrim odvetnikom bi se dalo marsikaj narediti, predvsem v smislu psihičnih bolečin (kako ne more tečt, s tem ogroženo njegovo zdravje...)

    OdgovoriIzbriši
  5. ojej :( prijavljat prijavljat je treba!

    OdgovoriIzbriši
  6. Vem bučka. Veš kako sem bil pameten ob zadnjem dogodku... Potem pa bom jutri, bom jutri... evo.

    OdgovoriIzbriši
  7. Rado šele sedaj sem opazil tvoj zapis. Še nekaj besed z moje strani.
    Najprej te prosim, da ne čutiš nobene krivde. Pogrizel me je pes in to nima veze s teboj. Rad bi ti tudi povedal, da si moj tekaški vzor in tebi gre zahvala, da danes tečem. Pomagal si mi kot pravi prijatelj in mi ob resnično težkih trenutkih stal ob strani. Kaj naj rečem… resnično te imam rad. Spodbujal si me pri marsičem in mi bil v podporo, pa ne bi sedaj to našteval, kajti sam dobro veš. Kot že rečeno si moj tekaški idol in vzornik, zato sem bil zelo vesel, ko sva skupaj tekla iz Šiške na Dolenjsko in bom vesel, če me boš letos spremljal (seveda lahko tudi avto ali kolo) pri mojem podvigu, ki NI odpovedan.
    Včeraj sem šel preteči cel Borški krog, kar je od mene 16,5 km. Malo me je bolela noga in ritnica (kužek je bil tam še posebno priden), vendar se nisem ustrašil in šel kar lepo mimo hiše. Pred tem sem v Lovcu kupil poper sprej za mojega kužija in se odpravil. In glej ga zlomaka! Babnica spet z cuckom pred hišo. Tokrat še ni bil pripet in ko me le ta zagleda se je spet pognal. Moja prijateljica, ki mi je namenila veliko prijaznih besed ob prejšnjem srečanju ga je vendarle uspela prijeti. Izvlekel sem sprej in ji namenil naslednje besede; »Gospa upam, da ga danes bolj trdno držite, kajti danes sem pripravljen in bo pesjan dobil porcijo. Če bo treba ga bom u….« Se opravičujem, to zadnje mi res ni v čast, vendar glede na njene retorično slengovske podvige zadnjikrat, ni to bilo nič preveč hudo. Babnica je »psička« držala in ni nič opletala z jezikom. Je pa res, da sem stal tam kot kakšen petelin in se nisem prav nič bal. Jaz že NE bom tekel drugje zaradi usranega ščeneta. Hudiča saj tečem po cesti in se spoštljivo ustavim, ko naletim na cucke, spustim roke in vse kar pač moraš narediti, da pesjane ne provociraš.
    Odtekel sem naprej in imel prav prijeten tek. Danes grem spet in sprej gre z menoj – do nadaljnjega. Sicer pa so me klicali z Zavoda za Zdravstveno Varstvo in mi povedali, da bodo odredili nadzor psa. Tudi s policaji sem govoril in so bili izjemno prijazni in človeški. Res kapo dol za fante iz policijske postaje Dolenjske toplice.
    Torej tek je užitek, ki si mi ga predstavil ti dragi prijatelj in mi ga ne vzame nihče! Sedaj se pa grem preobleč, kajti prišla je žena in danes greva skupaj. Neprecenljivo! Za ostalo je Mastercard. 
    Že slišim klasično vprašanje: »Kje si, kaj delaš, a greva?« Ufff, koliko vprašanj v enem stavku.

    OdgovoriIzbriši
  8. To Samo!

    Tebe bi lahko v naših krajih ponucali, da mi "odpreš" ene par poti, ki so mi ravno zaradi takih pridnih kužijev zaprte... :)

    Najbolje pa je, da ni resnejše poškodbe, super!

    OdgovoriIzbriši
  9. Hehe, tisti poper spray upam da deluje. Tudi če ne, dobro izgleda, ko ga imaš v prednjem žepu oprijetih tekaških hlačk, vem iz lastnih izkušenj ;)

    Sicer pa ja, psi so kar problem, je pa škoda da je zaradi enega takega potem na slabem glasu vsa pasja populacija.

    OdgovoriIzbriši
  10. O, Rado, ko bi bil le eden! Mnogo jih je, mnogo, če se podiš čez gričke in doline. Cele vasi se zaganjajo vate...

    Saj ponavadi se izkaže, da so gospodarji glavni krivci, a tebi, ki bežiš pred mrcino, to prav nič ne pomaga.

    Še Šentiljsko smo morali zadnjič drugače vzet zaradi psov. Eh. Pravzaprav sem kar vesel, da več ali manj hodim in imam palice. :)

    OdgovoriIzbriši
  11. Samo, super novica. Torej bomo le stiskali pesti zate.

    OdgovoriIzbriši