četrtek, 16. avgust 2012

Streznitev


Zarečenega kruha se največ poje, ane? Ampak pojdimo po vrsti.
Po doseženem rekordu (na koncu je bilo skorajda 20 dni, če sprehoda do rovinjske cerkvice ne štejemo za tek) je bilo treba počasi začeti. Ne nazadnje so se začeli v komentarjih pojavljati sumljivi preganjavci, češ, kaj je sedaj to. Počitnice sem zaokrožil na Rogli in ko sem potegnil črto za julijem se je nabralo komaj 57 kilometrov - od tega 22 na Vršič(*) in nazaj in deset z Blejske nočne 10ke(*). Skratka dober in pošten počitek. Kar je bilo tokrat super je bilo to, da je bil popolnoma brez slabe vesti. Dvakrat na leto si človek zasluži pavzo in kot izgleda sem se odloćoil za december in julij. Slabe vesti torej nič, malo skrbi je pa le bilo, pa se je izkazalo, da po nepotrebnem: Borških 10000 (kontra) sem pretekel s čisto normalno (počasnim) rezultatom in bil presrečen, da nisem tam nekje pri Klancu smrti (to je tik pred Ovinkom razočaranja, ki se odvije v Neskončni klanec trpljenja) guznil.

piskčeva nočna mora

Potem pa me je spreletelo - o madona, Logarska je že čez slab mesec! Z Logarsko je takole, mene pravzaprav nič ne vleče, že leta se je izogibam, po drugi strani pa me  ta ista leta  čaka, da se je lotim. Poleg tega mi je veliko več do uspešno izvedbo letošnjih Borških 10000 - napad na Dolenjsko in bojim se, da bosta dva takale dolga teka enostavno preveč. Še posebej če računamo, da je potem kar kmalu ljubljanc (ki ga kanim celo spustiti, čeprav zelo nerad in bom po moje na koncu šel z glavo v (tekaški) zid) predvsem pa seveda Sladkih6 ki jih ne kanim spustiti za noben denar in bi jih končno rad naštel okrioglih 50.

Skratka, spreletelo me je, o madona, Logarska je že čez slab mesec in o, madona streznitev! Zadnjih nekaj pomembnejših tekem se držim pravila, da pred tekmo kak teden, dva ali kar cel mesec prej (odvisno od resnosti in zahtevnosti) preneham pit.Gre čisto za preprosto dejtvo, da se ne da teči
a) če si malce okajen
b) če imaš mačka.

Poleti si "a)" prej ali slej, samo kak sosed mora pomoliti nos na parcelo ali pač še to ne. Za zjutraj tečt pa nisem - enostavno mi ne gre. Pa "zjutraj" poleti pomeni res zjutraj, ne pa okoli desetih. Če pa je prisoten "b)" se tečt načeloma da, samo nič ni vredno vse skupaj. bolje prespati kot malo hitreje hoditi...

Saj veste, pri meni nič pomeni samo nič, ne pa ajd enga pa lahko. Ko sem začel teči nisem smel preskočiti niti enega dneva po programu, ko sem nehal kaditi nisem smel poslej prižgati niti enega samega samcatega cigareta, sicer - ah, sicer kaj? Pojma pravzaprav nimam kaj "sicer" ampak enostavno ne bi veljalo. Tako je  tudi s temi piri, nič je nič in pika. Saj pravim, blagor tistim, ki lahko sem in tja prižgejo kakšnega in sem ter tka prekršijo zadano si pravilo, pa jim vseeno vse uspeva. Jaz nisem tak in naj bo tako.

Kje smo že ostali? Aha, o, madona, Logarska! Namreč datumi so potem takile:

1.9.2012 Celje Logarska
29.9.2012 Borških 10000
28.10.2012 Ljubljanski maraton
10.11.2012 Sladkih6

kar pomeni, da sem si nakopal dobre tri mesece brez poštene pijače. Uh, če bom to preživel, potem bom pa še marsikaj. Saj veste, pri nas ne velja lačen si ful drugačen ampak trezen si ful brezvezen.

Aja, glede zarečenega kruha? No, sem si rekel, stari moj, če pa imaš tri mesece časa se pa lahko lotiš še ločevalne diete, ki med drugim črta tudi alkohol. Zarečen kruh, ki ga moram sedaj pojesti je tu v tem, da sem vedno trdil da so diete (SPLOH pa ločevalna) bolj blažev žegen kot kaj drugega in da je bistvo miganje. Sploh se mi zdi, da so skoraj vsi ki so mi kdaj priznali, da se grejo to dieto, danes spet isti ali še bolj nasičeni z higgsovimi bozoni  kot so bili prej. Ampak evo,  zadnjih petih letih migam bolj kot sem prej celo življenje, pa nikakor ne uspem priti pod tistih (psiholoških) 80. Pa probajmo še to strašno ločevalno!

Skratka, dogaja se mi, nobenega dolgčasa ni. Ko pridem pod 80 se pa spet javim.

________________
(*)opombi: ne vem, če sem že omenil, najbrž sem pozabil, no, letos sem tekel iz Kranjske gore izpred hotela lek na Vršič in to zelo dobro, prav tako mi je šlo odlično tudi na (mokri) Blejski nočni 10ki.

22 komentarjev:

  1. Upam, da se letos še kaj javiš ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. Škoda, ker ne morem "všečkat" Rajkovega komentarja ;)

    OdgovoriIzbriši
  3. Tega, da v ločevalni ni alkohola, pa meni ni nihče povedal! Pa je vseeno dobro prijela, predvsem zaradi "manj" kot zaradi "ločevanja".
    To, da z miganjem zgubiš kilograme je vse skupaj ena velika prevara. Kot tista, da brez piva nimaš več trebuha. Same laži! Preverjene laži!

    Pa popravi tale koledarček, ker zdaj res strašno zgleda! Pa tistih 80 tudi, bi te radi še kdaj slišal.


    OdgovoriIzbriši
  4. Aja, pa hvala za dodaten strah. Bo lepo sedel gor na druge... :)

    Zadnjič mi je sredi dneva kapnilo kje bom šel do Borških 10k! Sredi dneva, kar tako, ej! Samo še zrisat moram, pa bo!

    OdgovoriIzbriši
  5. Ej, stari, sem slišal, da si zadnjič kar letel na Vršič in da ti je šlo na Nočni ful super! A je to kaj res? Daj, kaj več povej, no!

    OdgovoriIzbriši
  6. Oh, čisto na kratko, ker se nočem ravno hvaliti okoli...

    Voooo-ha! Tole včeraj je pa bilo! Ne samo, da je šlo navkreber brez hude muke, še celo tempo je bil premium+. Je bilo kar čudno ko sva s Samotom prišla do table "Vršič" ta prva in potem seveda ni bilo običajnega navijanja "dejmo še mal, še mal", ker ni biklo nikogar, ki bi lahko navijal...

    Ampak res. Začel sem prehitro, klinc sem si rekel, ko me bo pobralo, me bo pač pobralo, bom pa hodil, ane. Potem me pa ni in ni hotelo pobrati. S Samotom sva drug drugega malo priganjala in tempo ni padel vse do vrha. Tik pod vrhom mi je motiovacijo dajal obet novega osebnega rekorda in res sem ga presegel za skoraj poltretjo minuto. Ej, meni se to zdi ogromno. Še posebej, ker sem imel na vrhu občutek, da imam še nekaj moči. Še celo tek nazaj dol je šel brez problema. Kot pravim: Vooooo-ha!
    Bilo je vroče, soparno. Ful smo švical. He he, pa še bi lahko.
    Kakšen tek!! Raf, piskec, Samo, in jaz. Carji Vršiča. Kralji gorskih tekov. Tekli smo na Vršič. Res. Zmogli, razmeroma zlahka, razmeroma hitro. Bravo mi.
    In še nosčna 10ka. Ne bi rekel, da sem pretekel ne vem kako hitro ampak je štos bolj v tem, da je šlo tako gladko in tako na izi, da bi me res že moralo skrbeti. Sploh če štejemo, da sem imel polne superge vode in da sem bil še pol ure nazaj premočen do zadnje dlake v spodnjicah.

    OdgovoriIzbriši
  7. RADO, A TI TO RESNO..CELJE - LOGARSKA? PA KAR CELO ETAPO?

    OdgovoriIzbriši
  8. Peter, logarska bo bolj preizkus za Borških 10000 - Napad na Dolenjsko. Meni Logarska (letos!!) ne pomeni glavnega cilja, prej je Napad in novembra Sladkih6. Ima pa logarska krasni lastnosti, klance in možnost odstopa na 33 in 52 kar bom brez pomislekov in slabe vesti, če bo potrebno in če bom sploh prišel tako daleč v časovni limiti, uporabil.

    OdgovoriIzbriši
  9. Uf, samo,da že pišeš ;)

    pa če si že datum popravil, daj še povezavo do slik na Rogli ;)

    OdgovoriIzbriši
  10. Uh, se pa res staram. Sploh nisem vedel da ni bilo dostopa do slik. Vse so začeli enkaj mešati picaso pa google+ in in in ... jaz sem pa že star in ne sledim več

    OdgovoriIzbriši
  11. Odstopiš lahko na 58... jp, bo treba če tistih 6 km nardit :)

    OdgovoriIzbriši
  12. Madonca, portem pa menda raje še tistih 18 zdraven...;)

    OdgovoriIzbriši
  13. Tisti zadnji so najlepši, tako da ne razmišljaj o odstopu...

    OdgovoriIzbriši
  14. Hehehe... matematika ti nekaj nagaja ;) 17? Ali bi še enega za boljšo vago?

    OdgovoriIzbriši
  15. Ah? Samo 17 in ne 18? Ja potem pa SPLOH ne bo problem!

    OdgovoriIzbriši
  16. Itak, da ne bo :) Se vidimo na štartu v Celju ;)

    OdgovoriIzbriši
  17. Juhuuuuu Celje - Logarska kot za šalo :)

    OdgovoriIzbriši
  18. BRAVO, smo te srečali v Ljubnem in v Lučah... ne dvomim, da je šlo tako tudi do cilja! Ajdin zapis je zgovoren :)

    OdgovoriIzbriši
  19. Oh, oprosti, ker ti nisem nič pomal, očitno sem spet buljil v tla. Drugače pa, evo, že pišem pod novo objavo!

    OdgovoriIzbriši
  20. V Ljubnem si gledal, kako boš šel čez cesto, malce ven iz Luč te pa nismo želeli begati s hupanjem. Smo pa navijali, da bi ti uspelo pod 10... kar si zgrešil le za malenkost. Kljub temu super rezultat o katerem jaz lahko le sanjam! Bravo še enkrat!

    OdgovoriIzbriši
  21. Hvala, saj najbrž vseeno čutimo pozitivne vibracije.

    OdgovoriIzbriši