četrtek, 5. april 2012

Javnost ima pravico vedeti


Kaj počne Wega?
Kdo je ON?
Wega zgoraj brez.


Skratka, pozdravljeni. Je malo zaštekalo, kaj? Od "goloba" dalje nobene voje za pisanje več. Februar je bil tekaško tretji najslabši mesec ever (če ne štejem 13 tedenskega programa teka in hoje, pa tudi če ga, pade zgolj na četrto mesto).

V takih primerih pomaga, če malo počiješ in malo bereš. In sem počival in bral in prebral vse kar sem napisal na tem blogu zadnja leta. Po vrsti od spodaj proti danes. Češ, malo za motivacijo, kao nekateri berejo kar pišem in jim (nekaterim od nekaterih) daje tudi nekaj vzpodbude. No meni ni dalo nobene. En sam jamr in stok, da je groza. Vzorec se ponavlja: vzhičeni plani, euforični nameni potem pa POK, luknjica na vetrobranskem steklu se razleti na koščke in to je to.

In kaj pomaga če ne pomaga počitek, meditacija, branje, pogovor, razumski pogled na situacijo in trezni razmislek? I kaj, šoping vendar. Smo torej šli in si spet pivoščili eksperimenting. Ker Wega pač ni tako, vedno mora poskusiti kaj novega. Ni hudič, da ne bo nekega dne našel superge, ki bodo tekle namesto njega? Ampak karkoli že rečete - pismo, kako paše! Odpikaš tisto pin kodo in vzameš paket pod roke in se odpraviš v beli dan. Cel teden prej me je že držalo, samo plačo sem čakal. In v čem je eksperiment? Ja v supergah. Večina ljudi še nikoli slišala: firmi se reče ON, model pa je cloudrunner, ker cloudsurfer so menda za anoreksične podpetinsedemdesetkilske griže, ne pa za take dedce kot sem jaz. Fora je v tem, da naj bi se počutil kot da tečeš med oblaki ali nekaj takega, no realnost je seveda, kot vedno, drugačna. Gre za to, da niso nič pronatične, nič strukturne, nič air in nič protect ampak imajo namesto podplata ene take polkrožne gumice, ki še najbolj spominjajo - ja , na polkrožne gumice, take ki jih uporabljajo za modelčke od bagerjev namesto gosenic. Posledica tega je bila, da sem šel po klancih dol ta prvič kot po jajcih saj sem se bal, da se bom odpeljal dol kot po ducatu miniaturnih gosenic od modelčkov bagerčkov na podplatih. Po stotih kilometrih, koliokor jih imam danes narejenih z njimi lahko rečem, da vsaj meni zadeva deluje. kot je mišljena Bomo videli še po stotih, še posebej pa po kakšnem res dolgem teku.

Evo, toliko za danes, da ne bom naenkrat preveč spisal. Saj tudi ni več kaj dosti. Počasi smo si nadeli kratke rokave in smo zgoraj brez kape in take. Se slišmo kmalu, morda spet s kako zgodbico?

6 komentarjev:

  1. Super, samo,da ti je za motivacijo. Čakam, da vidim, kako se bodo obnesle na maratonih ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. polmaratonih, maratonih, ultramaratonih, supermaratonih...

    OdgovoriIzbriši
  3. Komentar na izjavo o "jamru in stoku" - sej ravno to je (tudi) tisto, zaradi česar je lepo brati tvoje zapise, je iskreno pa vsi (no, vsaj jaz) sem dostikrat prav tak. Prosim piši večkrat :-)

    OdgovoriIzbriši
  4. Hehe, najbolje da začnem kar ta stare zapise ponavljat... ;)

    OdgovoriIzbriši
  5. Jamer se da vedno ubesediti na n+3 načine, ni ti treba prav nič ponavljat.

    Gosenice, kaj? Za tolk denarja ma da res same tečejo! :)

    OdgovoriIzbriši