četrtek, 22. december 2011

Quis non currit, non manducet.


Najbrž je krivo to, da se staram. Tole z očmi me je šokiralo bolj kot sem si mislil - bralna očala??? Ojoj. Človek bi si lahko mislil, da se ne bo ustavilo samo pri očalih. Počasi opažam, da postajam zoprn. Če se popravim: ne opažam jaz, drugi opažajo. Pa tudi "zoprn" je omiljena beseda. Tečen, ta je ta prava. Kar naprej nekaj tečkarim, skoz mi gre nekaj na živce. Pa vzdihujem in komentiram na glas. Še sem sem začel pisat, kaj vse mi gre na živce, me moti, me zmoti in me dregne. Umirajoče blogovje, tviter, g+, določeni kadilci, kadrovska služba v fabriki, crknjen avto, Karolijevo čvekanje v začetek ljube muzike, ponavljajoče reklame... Da o pritisku in holesterolu v višavah sploh ne govorim. Potem mi zadnjč najdražja vendarle namigne, da kaj je vendar z mano. V nekaj urah mi ni všeč kaj so nam spet nametali v nabiralnik, pa jingli na radiju, pa overdose božičnih na taistem radiju, pa teatralnost novic na popu in histeričnost tistih na aju, pa JBGZ v parlamentu pa (nova) javna razsvetljava doli v vasi pa Royevo čivkanje pa izginuli komentar pri Sebi in cel kup drugih malenkosti. Skratka - problem je očitno v meni. Saj je vse to in podobno obstajalo že ves čas, kajne? Zakaj sem začel torej godrnjati šele sedaj?

Ampak če že godrnjam, potem godrnjam. Evo. Na živce mi gre, da me je zadnjič začela boleti še ahilova tam zadaj. Pa na živce mi gre, da sem si vzel tako dolgo tekaško pavzo. Na živce mi gre, da jih letos ne bom naklepal niti 1500. Na živce mi gre, da je tako hitro tema. Na živce mi gre... mah naj se gre solit vse skupaj.

13 komentarjev:

  1. Meni pa gre na živce, da me že tri tedne boli zob, vzporedno neznosen glavobol, ki ne preneha tudi s enormnimi količinami tablet. Zaradi tega ne tečem in tako lahko letos samo sanjam o 2000 km . Ti je kaj bolje???

    Aja od danes dalje je vsak dan daljši ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. Ne vem, če sem ti že povedal ampak meni ni nikoli bolje, če gre tebi kaj narobe. Prej obratno.

    OdgovoriIzbriši
  3. Haha, nisi dobro razumel. Hotel sem ti povedati, da se tudi jaz staram ;)

    OdgovoriIzbriši
  4. Izgubljen komentar pri meni? Resno ti to? Bom pogledala, kje se je izgubil, ker jaz o njem nič ne vem...
    Sicer pa: jaz sem zagotovo najbolj v k**** od vseh vas. Če že čete tekmovati ;-)

    OdgovoriIzbriši
  5. ...našla tvoj komentar med vsiljeno pošto... In ga končno objavila... Oprosti... Nisem bila pozorna na to... Preveč je drugih stvari...

    OdgovoriIzbriši
  6. Vreme, samo povem, da mi ni nič bolje... Mi bo pa v ponedeljek!!!

    Sebi, najbrž ni pri tebi ampak je moj kompjuter ena štala. Vsak drugi komentar se nekam izgubi, še posebej pri tistih, ki imajo captcha preverjanje pristnosti. Na živce mi grerjo stari pisiji! Sicer pa sem samo napisal, da si v konstruktivni fazi... - a si to mislila z k****?

    OdgovoriIzbriši
  7. Če se gremo kdo je bolj v K* sem to ziher jest. In glede teka in glede teže in vsega sploh. Ampak vsaj nekaj let sem pa mlajša in manj tečna mensezdi, sem pa zadnjič v trgovini opazila, da imajo na embalažah vedno manjše napise, ki se jih sploh ne da več prebrat. To prav nalašč delajo al'kaj.

    OdgovoriIzbriši
  8. Fraza "kako si, stari" bo končno pomenila točno to, kar je :) tečnobo pa kr skorigiri, to je res zoprno, če je moški siten.

    OdgovoriIzbriši
  9. Mogoče bo pomagalo tudi tebi. Jaz si govorim (sem naredila Bučkino frazo v reklo): sem odporna kot kandelaber na kolesarja. Pa Bajagino 442 do Beograda si spustim... In takoj neham biti tečna :-D

    OdgovoriIzbriši
  10. Sebi, najbrž zato, ker je bil notri link. Ok, se opravičujem mojemu staremu pisiju.

    Karmen, je pa spodbudno da K* pišeš z veliko. :b

    bučka, samo odgovor na "kako si stari2 bo precej daljši in podroben. In konkreten. (dobimo se v čakalnici v zdravstvenem press)

    Sebi, jep, muzka pomaga. al pa še bolj zajebe...

    OdgovoriIzbriši
  11. sebi, a to sm jst rekla al kaj?! zanimiv...

    OdgovoriIzbriši
  12. Končno sem našel en blog, ki oživlja duh praznikov! Aleluja!

    OdgovoriIzbriši
  13. Dobre živce želim. Se vidimo... Kje že? V Istri ali pa... Lepe praznike obema.

    OdgovoriIzbriši