ponedeljek, 12. december 2011

Depra. Bed. Safer.

Ok, ne ravno tako strašno ampak vendarle. Sedaj ko imam velepočitek in za silo 1 giga interneta mesečno na Borštu se mi je zdelo, da bo čas, da malo resneje spremljam sceno - pa scene sploh ni. Blogovje je, kot sem že davno povedal, mrtvo. Od vseh se kolikor toliko kontinuirano pojavlja samo še Bučka, pa še tam se tema zadnje čase (točneje 14 mesecev in 22 dni) malce ponavlja. Pa seveda krtinca z izleti ampak žal zgolj samo še z izleti v gore.

Očitno me je povozil čas. Saj navsezadnje na novičarskih skupinah tudi ni več veliko objav kajne? Ok, pa pojdimo v korak s časom. Kolikor ni že prepozno. Vsi tvitajo, kar ni na tvitu je pa na facebooku. In v zadnjem času g+. FB že poznam in ni me prepričal. Ko sem ga zapustil sem ga poskusil zapustiti temeljito, pa se je tako upiral, da me je bilo groza. Še danes nisem prepričan, če mi je čisto uspelo. Pred časom pa sem se vendarle odločil. Blogovje je mrtvo, forumi specializirani,očitno se vse dogaja samo še na socialnih, družabnih in družbenih omrežjih. PA sem se tako pritvital in priguglal in se udobno zleknil v naslonjač. Evo, sedaj pa bo.

Kakšno razočaranje! Twitt je eno samo božje vpitje en čez drugega, pri čemer nihče nikogar ne posluša. Vse skupaj me spominja na pogovor z mojim kolegom ob petnajst do dvanajstih, ko iz čiste objestnosti naročiva še zadnjo, trinajsto rundo in poskušava drug drugemu dopovedati, kako sva v bistvu pametna in tragično prezrta junaka. Skratka, burek. Tekma kdo bo imel več kot 17000 sledilcev. Pa vsi so naenkrat umetniški fotografi. In sploh. Skratka razočaran na celi črti.

Google+ je obetal več. Resnici na ljubo mi ni bilo čisto jasno, zakaj bi bil to takšen bum, bolj se mi je zdelo,da sem si malo bolj popredalčkal stike v pošti, pa tko.Pa se je izkazalo,da res ne gre za čisto nič več kot predalčkanje stikov v pošti. Izpopolnjeno spamanje na osebni ravni; vse kar zadnje čase najdem gor sem že vse videl v ostalih oblikah. Predvsem od tistih dobrih duš, ki so forvardirale čisto vsakega jebenega powerpoint angelčka z modrimi nasveti za življenje. Prej sem bil v njihovi mailing listi sedaj sem pa v krogih. Joj kakšna razlika. Za eno pametno, urejeno deljenje skupnih slik, dogodkov, misli in kar je še deljivih reči s pravimi prijatelji je vse skupaj preveč konfuzno. In tudi druge reči, preglednejše so za to.

Saj, mogoče sem pa samo jaz malo, kaj pa vem. Se mi zdi, da sem kar malo depresiven zadnje čase in da tale tekaška pavza ni naključje. Evo ravno danes sem hotel it sprobat, če znam sploh še teč, pa je deževalo.

Eh pa kaj bi to. Veseli december je tu.

+1

13 komentarjev:

  1. Eh, si naveličan vsega že, kaj? Stari smo že, stari, ne sledimo več tem enovrstičnicam, kjer lahko samo še +1 udariš in greš naprej. Kakšna debata neki, dej no!

    Ampak, na tisti *zgolj* se pa moram odzvat. Krtinca sta v zadnjem času (do včeraj) naredila rezultat 5:6 za hribe. Tako da lahko tisti *zgolj* zamenjaš bolj za *sem ter tja*, *včasih*, *redko*... itd.! A vidiš, tudi ti bereš površno, ni čudno, da je cel svet tak! ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. Sedaj, ko imaš net in ko je nekaj vsem na voljo, pa vsebine zmanjkuje. Kaj ni to pričakovano?
    Vsebine na FB in Tviti so tako zelo minljivi.
    Zato se prav varno počutim v zavetju blogov in jih čedalje raje prebiram. Pogrešam pa sveže prispevke, nove avtorje. Predlagam, da na svojih blogih dopolnimo, osvežimo liste zanimivih avtorjev in širimo glas v deveto vas.
    Razmigajmo se malo!

    OdgovoriIzbriši
  3. Očitno ob 20h v Krtini beremo Wego ;)

    OdgovoriIzbriši
  4. piskec, saj s pisanjem o izletih ni nič narobe. Nasprotno, super so. Ampak včasih bi si želel prebrati še kaj več. In ja, vem da je to moj problem. 6:5? Ah pa saj menda nisi upošteval zimskih gum?
    Hana, ne bo šlo. FB, Twitter, g+... so tako prekleto enostavni. Komot. Samo ikonico klikneš in je. Kaj bi se trudil s pisanjem?

    OdgovoriIzbriši
  5. Itak. Kaj so zimske gume hribi, a?

    No, evo, zdaj je pa že 7:5, eh.

    Sicer pa... ja, ja, saj vem. Še seb grem včasih na živce, ampak to mam zdaj tako fazo, hribovsko. Izletno? Pohodno? Hm...

    OdgovoriIzbriši
  6. Ne, ne, sedaj je 6:6. tale zadnji zapis je to, kar pogrešam. In to je tistzo kar ni "zgolj".

    Pa naj bo še opravičilo, pač najbližje sta mi bila za navreči primer. Res nista vzorčni primer stagnacije blogovja.

    OdgovoriIzbriši
  7. Ok, nej ti bo. Pa še pir si mi dolžan.

    ;)

    OdgovoriIzbriši
  8. oh, kaj sem šele dolan odklopljeni alji... Wega mouč.

    OdgovoriIzbriši
  9. Pa saj tudi ti kar redno pišeš, v nasprotju z tekaškim forumom, ko se ponavadi javiš jasno in jedrnato s stavkom v stilu "bilo je fajn"!!

    OdgovoriIzbriši
  10. Si najbrž mislil: "v bistvu je bilo kar v redu" ;)

    OdgovoriIzbriši
  11. ja seveda, mi ni takoj kapnilo. Samo da je bilo vredu fajn :)

    OdgovoriIzbriši
  12. :-) Luštn napisano, okrog FB in Tviterja in Gmail + se je brez veze sekirat, kakšne debate neki! Halo, debata se komaj razvname, če se vidimo v živo, pa se bo prek spleta. Depro pa vsi decembra tolčemo, še posebej če malo tečemo.

    OdgovoriIzbriši