petek, 12. marec 2010

Ob žici, še zadnja tretjina



Pripravljeni smo torej pred novimi Žalami da se zaženemo proti cilju. Žal je ta tretji del najmanj romantičen, mogoče pa je tako celo bolje saj bomo verjetno že utrujeni in malo sitni in nas bo razmigan a pot nekoliko zaposlila. Žal sem na fotopot štartal precej pozno, tako da je večina slik neuporabnih.

Do pred kratkim je bil tole en najlepših delov PST. Poleg Golovca, dela Polja in seveda od Kosez do Vrhovcev je bilo tule največ tišine, zelenja in prijetne okolice. Žal pa je tudi sem prišel napredek in gradnja novega stadijona je zahteval svoje. Ne le prostor, kjer bo stadion stal, pač pa tudi pomožne poti za potrebe gradnje in odlaganje materijala so naredili svoje.Vmes je celo obvoz, (kar je sicer hvale vredno, da se se potrudili vsaj toliko), bo pa to edini odmik od poti, ki ga bomo naredili. Pa še to je samo kakšnih deset metrov. Bomo pa zato tekli čez mostiček!!









Kmalu bomo prečkali Vojkovo in zavili v bežigrajsko naselje blizu (ali pa kar?) BS3. Tu bo treba kar paziti na talne oznake, sicer te POT hitro zavede. Vsekakor moramo mimo šole teči tako da bo ta na naši desni, ne na levi S slikami vam tu res ne morem pomagati, ker sem po nesreči natipkal zum in so vse slike nekaj takega:


Kakorkoli, kmalu bomo na ulici z avtosaloni in podobnim in malo naprej in na levo nas čaka...







Slavna bencinska črpalka!!! (Tu pa ni bil kriv zum ampak jaz, ki se mi ni dalo ustavit)







Tu bo ena od boljših možnosti za počitek in okrepčilo, saj nas čaka samo še 6 kilometrov! Ha! Potem pa čez bivšo Titovo in takoj ostro desno in med hišami levo, pa slalom med avtomobili... hja, tu je bil za časa italjanske okupacije očitno konec Lubiane, danes pa..










Potem malo levo pa malo desno in prišli bomo do konca kjer sem se prvič izgubil. Torej: pri mlekarnah ne smeš na levo!! Če vidiš tole:









potem greš narobe!!! Žal so tu vpometali ven vse tiste kroge v pločniku, pa tudi drog z tablo je - brez table. Tako je trajalo, preden sem odkril tole potko:










Potem pa tudi naprej je kapital povozil zabavo - preko poti so postavljene firme in parkirišča, nobenih pločnikov... Mah, pa saj tako pač je.

Pot gre potem mimo Leka in plinarne, pa preko travnika in mimo vrtičkov ob bivšem Litostroju, pa po Litostrojski ceti do želežnice (ha!, še pred kratkim smo prečkali dolenjsko železnico, sedaj pa prečkamo gorenjsko!!!) tam nadesno miomo bunkerja (jep, original 'taljanski!) in čisto do obvoznice (ha!, še pred kratkim smo prečkali vzhodno obvoznico, sedaj pa smo ob zahodni!!)

In ko bomo zagledali tale spomenik,








smo pa res že blizu. Treba bo skozi podhod, (tretje stopnice) in čakata nas še dva prijazna kilometrčka do cilja.

Ko bodo za nami še četrte stopnice in bomo ignorirali rdečo na temle semaforju pa se nam bo že smejalo!


To je to. Nabrusite pete, pripravite nove superge in imejte v rezervi ta stare, prinesite obilo dobre volje in bodite taki kot ste vedno.


Kumi čakam.

10 komentarjev:

  1. Kaj si ti nor...samo jaz pa res ne vem ali naj vzamem stare superge,ki so že odslužile svoje ali nove, ki so čisto čisto friške?!!

    Aja, kje pa je GPS poti za tiste, ki bomo počasnejši in imamo vse možnosti, da se izgubimo? ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. Imam kar nekaj vprašanj:
    - ali je tole doživetje zaprtkega, odprtega ali polodprtega tipa?
    - kakšen tempo nameravate ubrati?
    - kako danes zgleda makedam po PST?
    Danes sem bila na gradu in makedamski del je ena sama plundra. Precej zoprno in težko za tečt.
    Vreme, če se vam z možem pridruživa (glej prva alineja v povezavi s tretjo), gotovo ne bova drvela in GPS poti ne rabiš. 3/4 poti dobro poznam, na tisti 1/3 bomo pa glave skupaj staknili :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Nana, seveda lahko pride kdor hoče. Še več: lahko se mi pridružite kakorkoli, po svojih zmožnostih, kot sotekači, spremljevalna ekipa, navijači, sprehajalci, kolesarji ali kar tako. Več kot nas bo, bolj bo luštno. Upam da se bo do nedeljo večji del mokrote posušil, sneg vidno pobira, najbolj kritično pa bo ravno na začetku na Brdu.

    Tempo predvidevam da bo okoli 7:00, morda vmes kdaj malo "hitreje" ampak ne verjamem da pod 6:30.

    OdgovoriIzbriši
  4. Avtor je odstranil ta komentar.

    OdgovoriIzbriši
  5. 6:30? Ja, prvi kilometer... Potem bom pa raje na 7-ki. :)

    Le kaj si odstranil, a?

    OdgovoriIzbriši
  6. Ah odstranl sem dvojni komentar. Najprej se namreč ni pokazal, potem pa se je dvakrat.

    6:30 pa, kot sem rekel morda vmes kdaj sicer pa 7.

    OdgovoriIzbriši
  7. Še vedno pa ne vem, katere superege naj uporabim :(

    OdgovoriIzbriši
  8. Ob 9h pri Koseškem bajerju? Nisva še čisto prepričana... morda pa le prideva :) Če naju ne bo, se lepo imejte!!! Sicer pa itak :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Upam, da ne pridemo na cilj po temi, kakor je na zadnji fotki ;)

    OdgovoriIzbriši