četrtek, 15. oktober 2009

Boj za kremšnite na požiralniku

To, da te med tekom tako zvije na veliko potrebo da je treba tek prekinit ni nič pretirano čudnega, čeprav se je meni doslej to zgodilo le enkrat. Tokrat pa je bilo drugače. Namen je bil trden: v torek odpikat eno tako lepo desetko, da bo v četrtek po enem krogu okoli Gradiškega jezera(4,2 km) padla nova okrogla obletnica 4000 km. In kremšnite seveda. Vse je zgledalo čisto kot običajno, ni se mi dalo nikamor, odpravljal sem se cepetajoč gor in dol po stanovanju, po eni uri pa sem le krenil od doma. Kot vedno torej. Na poti k točki "nič" (to je točka, ko iz hoje nezavedno preidem v tek) pa se je zgodilo: v trebuhu me je zvilo, kot bi mi kdo prebodel črevca. Nič ni kazalo da bi me želelo pognati na stran, samo en tak ultra krč. Ah, bo že. Ni da bi se obrnil, pomembnih 10 je pred mano, bom že nekako. Če čmo v četrtek kremšnite jest. Potem sem, kot običajno na pol odsotno zamišljen tekal po običajni poti, premišljeval o vesolju, kaosu, učinku metulja in teh rečeh, skratka spet vse kot vedno, ko me je vžgalo drugič. Tako vžgalo, da sem moral malo postati in tokrat je že kazalo, da ne gre le za krče ampak da bo treba nekam. Potem se je začel strašen notranji boj, kaj naj sedaj? Naj poskusim odtečt, naj se obrnem, naj počepnem kar tamle za stebrom javne razsvetljave? Ko me je vsekalo tretjič kakšnih hudih dvomov ni bilo več. Naredil sem še par korakov, ravno toliko da sem zaokrožil razdaljo in - gremo nazaj. Počasi, peš. Pooočasi. Peeeš. Čez nekaj časa sem klel vsak meter ki sem ga prej odtekel v nasprotno smer. Ključno vprašanje sedaj ni bilo več ali naj odtečem 10 km ampak ali sem se obrnil še dovolj zgodaj? Odgovor sem izvedel kmalu(1).

Potem je noč minila na poti od kavča do WCja. V posteljo si nisem upal, ker je predaleč. Jutranja vožnja v službo se je vlekla. Sodelavce ki sem jih srečeval od avta do pisarn sem dobrojutral skozi zobe. Naprej ne bi. Saj ste si ustvarili sliko?

Skratka da preidem k bistvu: Do 4000 km mi manjka natančno 12,6 km. To nanese 3 kroge Gradiškega jezera. Če čmo danes jesti kremšnite bom potreboval pomoč, saj sam ne bom imel volje... Danes nekje ob 17h bom začel in potem bom v približno pol ure obkrožil jezero prvič, po eni uri drugič in če bo šlo po uri in pol tretjič. 15 minut gor - dol. Skratka, vsi sladkosnedi, vabljeni danes na Gradiško v pomoč, spodbudo in skupni tek (en, dva ali vse tri kroge) ali pa samo na kremšnite.

(1) S tekom sem prenehal kaki 2 sekundi prepozno

7 komentarjev:

  1. Tole tvoje vabilo je mamljivo, ampak jaz sem ga opazila nekoliko prepozno ;) Hmmmmm...

    OdgovoriIzbriši
  2. Upam, da si pereživel brez skoka v kakšen grm... :)

    Sicer pa mi je ta prispevek zelo pisan na kožo :)))

    OdgovoriIzbriši
  3. NAna (in ostali) žal do zadnjega nisem vedel če bo znesli. Bomao pa na krožniku ali ljubljancu kakšno snedli!!

    OdgovoriIzbriši
  4. V bistvu bi moral kremšnite častiti že na Krtinskem izzivu , pa si se spretno izognil ;)

    OdgovoriIzbriši
  5. Včeraj sem šla po 14. dneh tečt. Če sem imela 2 tedna težave s prebavo, so se sedaj odpravile... Wega, obrnila sem pa 2 sek. hitreje od tebe (saem imela pa tale tvoj zapis v podzavesti) :)))

    OdgovoriIzbriši
  6. Bogi Wega. So pa mi znane tele trebušne težave samo bolj doma pred tekom. Ali tik pred štartom.
    LP

    OdgovoriIzbriši
  7. Vreme, o, a ti si bil tud' na Krtinskem??
    Nana, dve sekundi sta včasih meja med... uh. ;)
    pajo - to ni bilo od treme, samega teka ali česa podobnega. Kje sem fasal tole, mi ni jasno.

    OdgovoriIzbriši