četrtek, 5. marec 2009

Čisto majhen kraški maraton

Sedaj je pa dovolj gluposti in filozofiranj, madona, a smo resen blog al kaj? A tale naš jamrov'c sploh še kaj teče ali samo bluzi o nekakšni kozmološki energiji, psih in vplivu ultravijoličnih žarkov na reproduktivne sposobnosti navadnega polskega pižmovca?

Eeee, no, seveda tečem. Kaj ne bi. Samo malo sem emmm, v bistvu planirano ane, takorekoč namenoma, ane, a veste, baza pa to, pa zima pa dež pa, emmm, v bistvu je imel februar manj dni ane, in je bilo malo manj. Pa malo počasneje. Deset tekcev. Povprečni tempo šest pa pol.

Kakorkoli, bliža se Sežana. Kaj čmo sedaj? Naj kar takoj povem, da ne dolgovezim: nekaj sem tuhtal o osmici pa sem pogruntal, da na osmici ne bom nič hitrejši kot na enaindvajsetki. Saj nimam problemov z vzdržljivostjo ampak s hitrostjo ane? Skratka ta odločitev je hitro padla. Večji problem je bila taktika za MKM. Napasti dve uri ali se prepustiti toku KBPB(*)? namreč za eno spodobno poddvojko jepotrebno začeti vsaj z 5:40 (in to držati do konca) ali pa po tretjinah teč 5:20, 5:40, 6:00. Kar je sedaj malo znanstvena fantastika. Morda 6:20, 6:40 in 7:00?

Če povem po pravici - in tu sem osupnil samega sebe - sem se odločil da bomo videli. Štartal bom z najboljšim tempom, ki ga bom do same Sežane dosegel med 10 km vadbami.

Navsezadnje je Sežana ena taka uvodna zabava a ne? Pejmo se zabavat!

12 komentarjev:

  1. A veš da sem prepričan, da boš letos na TF napisal več kot le ''bilo je lepo''. In definitivno ne bo ''flop''. Aja...kok hiter je to 5:40/km...:) :) :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Flop ne bo v nobenem primeru (ajd, razen če odstopim, bi se pa malček sekiral.

    Sem pa pozabil dat opombo za KBPB(*)

    (*) KBPB: kuker bo pa bo.

    OdgovoriIzbriši
  3. Glede na to, da si se odločil, da se boš zabaval, boš na koncu vesel, ker boš tekel naspidiran in prišel v cilj s tempom, da boš imel kaj pisati :-)
    LP, Lenči

    OdgovoriIzbriši
  4. Wega, pa glej, da se boš zabaval tudi zame!

    Šmrk. Se mi kar toži po MKMju... Že. :(

    OdgovoriIzbriši
  5. Ma na kocu boš štartal deset minut za mano in prišel v cilj deset minut pred mano :)))

    OdgovoriIzbriši
  6. Lenči, štos je v tem, da mi je res vseeno. Res je, da je lahjko to tudi prednost, res pa je tudi da to pri meni ponavadi to ni. Enmkrat med letošnjim tadolgim tekom me je prešinilo, da imam na razpolago še ves preostanek svojega življenja in da se mi nikamor ne muidi. Zakaj bi pa MORAL priti ravno pod 2 uri? Ok, dobro se sliši, to je pa tudi vse. Palmanovo (http://sites.google.com/site/leppameteninskromen/kako-sem-vstal-s-ksvca-in-se-kar-tecem#TOC-Skorajk.)sem si že uničil na ta način in ne bom si niti enega teka več :)

    piskec zakaj pa ne prideš? Se gremo potem po snegu v dolino metat?

    Vreme, tudi prav, ali pa če bo obratno. V bistvu bi mi enkrat spet pasalo ponovit prvega ljubljanca, ko sva lušno prečvekala celo pot.

    OdgovoriIzbriši
  7. Wega, zdaj si pa ti površen. :) V Planici sva.

    OdgovoriIzbriši
  8. Opa, jaz sem že povedal, da teh vajinih pohodniških reči sploh ne berem!!

    OdgovoriIzbriši
  9. Ma kako bo kaj z mojim čvekanjem v Sežani še ti ne morem povedat, en teden prej me namreč čaka celotna Šentiljska pot v dveh zaporednih dnevih, tako da resnično pridem v Sežano samo sodelovat, koliko pa mi bo takrat do čveka pa bomo še videli ;)

    Sicer pa res površno bereš. Piskeci se v Planici ne bodo sprehajali, ampak skakali ;)

    OdgovoriIzbriši
  10. JAz ne berem površno. JAz tistih njihovih navdušeno euforičnih zapisov z izletov SPLOH ne berem. Samo salbo vest mi nabijajo...

    Kdaj je šentiljska?

    OdgovoriIzbriši
  11. Če govoriš o celi poti v dveh dneh je planirana naslednji vikend. Pot je čisto primerna za čvek!!! Prideš???

    OdgovoriIzbriši
  12. Wega, še več jih bo! Še več!!! ;)

    OdgovoriIzbriši